Kundberättelser

Hyperion

Metallstycken

När Hyperion Materials & Technology såldes från Sandvik under 2018, var de tvungna att göra en fullskalig ”carve out” av sina tidigare IT-system, som de delat med Sandvik. De skulle bygga upp en helt ny IT-miljö från grunden på bara 18 månader. Genom att helt gå över till en molnbaserad Microsoft-lösning, kunde Hyperion både spara pengar och hålla programvarorna kontinuerligt uppdaterad till en lägre totalkostnad.  

Då många användare var nöjda med Hyperions tidigare BI-system var de först skeptiska till att byta. Solver kunde då hjälpa till att förenkla övergången genom att skapa en Mock-Up för Power BI som gav en liknande användarupplevelse, och snart kunde man rulla ut det nya systemet globalt.  

Resultaten blev en mer enhetlig BI-lösning där Hyperion blev av med äldre och lokala installationer och kunde gå vidare med en helt molnbaserad lösning. Implementationen av Solvers BI-lösning tog ungefär 3 månader.  

Läs hela vår Case Study om projektet här nedan

Investor AB valde Solver Consulting

möte

Solver och Investor har tillsammans utvecklat en helt ny BI-lösning för rapporteringen av ekonomiskt utfall och viktiga nyckeltal för den övergripande verksamheten samt för att underlätta den löpande analysen för Noterade Kärninvesteringar. Solver valdes efter en noggrann utvärdering av konsultpartners.

 

-Vi valde Solver som sedan många år är en erkänt kompetent BI-partner till Microsoft. Vi har samarbetat med Solver nu i över 3 år och är väldigt nöjda, säger John Boghossian, CIO på Investor AB.
 

Investor, som bildades av familjen Wallenberg år 1916, är en ledande ägare av internationella kvalitetsbolag. Investor äger betydande minoritets- eller majoritetsandelar i högkvalitativa bolag, som exempelvis ABB, Atlas Copco, Ericsson, Mölnlycke och SEB.”

Hela lösningen baseras på Microsofts plattform för datalager och BI-verktyg. Flera verksamhetssystem för bland annat ekonomi, koncernkonsolidering och värdepapper integrerades in till ett datalager i SQL Server

  • Facebook - Vit Circle
  • Linkedin - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle